14:00

Referat: Vellinge IF - AIF Barrikaden

Startelvan: Raffa - Micke N, Martin, Micke Jö, Anders - Marck, Fredrik, Sosa, Palle
- Johan L, Peter

Avbytare var Claes som kom in efter 6 min när Micke Jö blev skadad, Park som kom in 5 min in i 2:a halvlek och spelade yttermittfältare på först vänster- och därefter högerkanten, David som spelade vänstermittfältare sista 11 och Pontus som spelade högermittfältare sista 10.

Matchen började katastrofalt för vår del. Vi hade stora problem i högerförsvaret och blev uppsnurrade/frånsprungna gång på gång. De tog också ledningen redan efter 3 min. Inte kändes det bättre när Micke Jö tvingades utgå redan efter 6 min spel. Vi tog oss dock bit för bit in i matchen och halvleken som helhet var väl inte jätteojämn även om deras tryck första 10-15 nog får anses motivera deras 1-0-ledning i paus. Vi slarvade en hel del i passningsspelet och utnyttjade inte alls kanterna som vi hade kunnat mot detta motstånd. Dock hade vi en riktigt farlig chans när Peter spelade snett inåt bakåt till Johan på vars fina skott målvakten gjorde en kanonräddning.

Inför 2:a halvlek var man väl inte allt för optimistisk med tanke på att de var unga
och snabba (bortsett från den 47:årige - t.o.m. äldre än Raffa! - reservmålvakten var deras äldste spelare 23 år) och på att flera av våra spelare tränat ganska lite under försäsongen. Lite förhoppningar ingav det dock att de kändes lite osäkra i
sitt försvarsspel när de några få gånger sattes under press i 1:a halvlek.

Alla farhågor kom snabbt på skam. Vi kom efter pausen ut som ett betydligt bättre och klokare spelande lag. Redan första 5 hade vi mer bra kantspel än på hela första halvlek, passningsspelet var bättre och vi kändes t.o.m. snabbare otroligt nog. Halvleken blev till ett verkligt målfyrverkeri från vår sida. Redan i 49:e min
gjorde Johan 1-1 på pass från Fredrik. En dryg min senare gjorde Johan 2-1 till oss på inlägg av Paul från vänsterkanten. 3-1 kom i den 63:e min. Fredrik slog en frispark som en av deras spelare nickade i eget mål. Fyra min senare var det dags för 4-1 på ett riktigt flytmål. Sosa kom fri med målvakten som dock hann något före till bollen. Sosa föll men deras målvakt golvade samtidigt deras back och tappade bollen till en liggande Sosa som till en början inte alls såg den men sedan
publiken (man får väl ta åt sig lite av äran en sån här dag) uppmärksammat honom på situationen reste sig och (med vänstern!) slog in den i tomt mål.

Men det var inte nog med detta trots att man redan stod och nöp sig i armen för att kolla om detta inte bara var en dröm. I den 85:e min smekte Johan vackert in bollen nere vid ena stolpen. Inte nog med allt detta. Vi hade t.o.m. ytterligare flera heta målchanser medan de skapade ganska lite under den här halvleken.

5-1 till slut alltså och en tidig serieledning.